SCD mai iese cu un 'energizant' pe piata

Data publicarii: 09-05-2011 | Bursa


Zentiva Romania vrea sa creasca de 7,5 ori exportul de medicamente fabricate in Romania, pana in 2015.

La jumatatea lunii martie compania surprinsese placut piata printr-o propunere de dividend care a condus la un avans de 50% al cotatiei in trei zile, acum.

Reactia investitorilor este asteptata pentru aceasta saptamana intrucat de pretul din piata de 1,5 lei/actiune se apropie doua suporturi tehnice dinamice importante.

Producatorul de medicamente Zentiva, parte a companiei Sanofi-Aventis Romania, vrea sa-si majoreze exporturile de 7,5 ori pana in 2015, compania reluand aceasta activitate in martie, dupa o pauza de cinci ani, iar productia urmeaza sa creasca pana atunci cu 30%. "Acum cinci ani, era vorba de exporturi ale productiei locale. Acum, transferam din diverse site-uri pentru a fi fabricate in Romania. Unitatea de productie din tara a reusit in scurt timp sa isi creasca flexibilitatea si adaptabilitatea la serii de produse mici sau medii. In plus, este mai profitabil sa producem in Bucuresti decat cu alti parteneri din Europa si Asia", a declarat vineri intr-o conferinta de presa, country managerul Sanofi-Aventis Romania, Dan Ivan, potrivit Mediafax.

Desi stirea a venit inainte de inchiderea pietei, investitorii nu au reactionat. Cotatia a stationat astfel pe palierul inchiderii de joi de la BVB, de 1,5 lei/actiune, intr-o zi in care rulajul pe acest emitent s-a cifrat la 0,25 milioane lei. Stirea pozitiva nu a determinat o activare a cumparatorilor, acestia preferand sa amane decizia pentru saptamana aceasta, desi in ask pe palierul de 1,5 lei/actiune se mai aflau disponibile inca 85.550 actiuni SCD. Este de vazut care va fi miscarea pietei in sedintele ulterioare, in conditiile in care de pretul in consolidare se apropie doua suporturi dinamice importante, respectiv linia de trend trasata din minimul de la inceputul anului 2009 si media mobila exponentiala de 21 de zile (EMA21).

Integral in Curierul National